Over ons

Historie

Meer dan 20 jaar aan kennis en ervaring gebundeld in slimme productiesoftware.

Onze geschiedenis

Van maatwerk erp-software naar platformsoftware voor prefab productie

De geschiedenis van BIM4Production® start in 2003. Henk Jan Nieuwenhuis startte onder de naam Profity met erp-software voor fabrikanten van prefab elementen. Eerst alleen gericht op staalbouw. Al snel (2006) volgde  gevelbouw (met een unieke koppeling naar Logikal). Door een bedrijfsovername in 2016 werden wij ook actief in de betonindustrie. Profity Software werd een bekende naam in staal- en betonbouw als ontwikkelaar en leverancier van een specifieke ERP-oplossing. Meer dan 20 jaar verzorgen wij voor de makers van prefab-elementen inzicht en grip op hun projecten en productieprocessen.

Vanuit nieuwe inzichten en onderzoek breiden wij in 2021 ons portfolio uit. Naast ERP-software, ontwikkelde we software die meer gericht is op de proces- en productiesturing van prefab industriële bouw. Hiermee opende zich andere markten zoals: houtskeletbouw (HSB), unitbouw, installatietechniek. In deze periode is BIM4Production® als softwareproduct ontstaan. 

Eind 2023 is de keuze gemaakt om de verschillende bedrijfsnamen samen te voegen naar één bedrijfs- en productnaam BIM4Production®. Ook technisch volgde er een integratie van de producten Profity ERP en Profity Prefab naar BIM4Production®. Zo is er een softwareplaform ontstaan waar functionaliteiten (inclusief de ERP-functies van voorheen) als losse modules beschikbaar zijn en blijven.

Met BIM4Production® is er een compleet, open en onafhankelijk platform ontwikkelt. Een platform wat in het algemeen bijdraagt aan de industrialisatie van de bouwsector. En specifiek aan de automatisering en optimalisatie van het productieproces van prefab bouwelementen. 

5+

Gerobotiseerde prefab productiebedrijven

16

Verschillende geautomatiseerde productieoplossingen

20+

Jaar werkzaam in de bouw en prefab industrie

250K

Prefab elementen gepland in het afgelopen jaar

Blijven innoveren

Van Profity Software naar BIM4Production®

In de afgelopen jaren zagen wij de markt veranderen. De ERP-omgevingen groeide uit tot omvangrijke - (transactie gedreven!) bedrijfssoftware voor financieel-, project- en HR-management. Grip op projecten is en blijft daar uiteraard een belangrijk onderdeel in. Desalniettemin zagen wij dat de P (planning) in ERP voor prefab productiebedrijven onder druk kwam te staan. Die constatering maakte ons nieuwsgierig. 

Onze ontdekking: bij productiebedrijven staat niet de transactie centraal, maar de productieflow. Op grond van ervaringen, inzichten en onderzoek zijn we met BIM4Production® vanaf de tekentafel opnieuw gestart. Het heeft geleid tot een kanteling: planning en productie is 'leading' en voedt een ERP-omgeving. Dé reden waarom binnen ons platform wij ERP hebben hernoemt naar dat wat het in onze visie moet zijn: business administration. Daarom gaan we nu door het leven als BIM4Production®.

Vanuit deze rol kijken we integraal naar de mogelijkheden om de Flow in organisaties te optimaliseren. Hoe we dat doen? Het liefst op basis van 3D BIM-modellen. Die geven namelijk een vaste basis om mee te werken.

Benieuwd hoe we dat doen? Lees dan hoe we BIM4Production® bij Van Wijnen Smart Structures 1 (Heereveen) en bij K&A (Berg Ambacht) hebben geïntegreerd in hun bedrijfsvoering.

Van Wijnen Smart Structures 1 K&A
Get the flow

BIM4Production®: Verzekerd van optimale flow.

Adres
Plaagslagen 5
7463 PJ Rijssen
Algemeen
KvK: 08114303
BTW: NL811764916B01
Social