Creëer optimale flow in het prefab productieproces

Prefab-productie

Optimale flow in jouw productieproces. Dat is de kracht van BIM4Production®. Wij zorgen dat ieder onderdeel van jouw productieproces slim op elkaar is ingeregeld. Dat garandeert kwaliteit, efficiëntie en rendement. Dat is optimale flow!

Flow op elke productielocatie

Stroomlijn de aansturing van je prefab-productie

Prefab is er in allerlei soorten en maten. Van houtskeletbouw tot staal en van beton tot installatietechniek. Toch hebben al deze productielijnen een belangrijke overeenkomst: de productie van één element op één locatie. Er zijn verschillende manieren om dit proces vorm te geven. BIM4Production® biedt de oplossing om dat slim te stroomlijnen. Dat zorgt voor optimale flow. Op elke prefab-productielocatie.

Produceren wat je kunt leveren

Produceer gelijktijdig meerdere prefab-elementen op één productielijn

Voordelen van schaalgrootte bij prefab-productie vind je uiteraard in massaproductie. Maar hier heb je tegelijk veel ruimte voor nodig ná de productie en voor de levering. Met BIM4Production® produceer je eenvoudig meerdere elementen op één productielijn. Met behoud van schaalvoordelen. Optimale flow dus.

Enkele andere functionaliteiten in BIM4Production®:

  • Producties beheren (locatie, positie, status, etc.)
  • Beheren operaties en machines
  • Productiestappen (toewijzen aan producten, uitvoeren, etc.)
  • Productie elementen (plannen, ter reparatie melden, afkeuren, etc.)
  • Projectkaart, takenschema, escalatielijst
  • Capaciteitsplanning, projectplanning, productieagenda
  • Grafische productie- en bokkenplanning
  • Transportagenda
  • Montagevolgorde

Overal dezelfde informatie

Volg de productie tot in detail

Het productiewerkscherm geeft productiemedewerkers bij elke productiestap/-stop de juiste informatie. Deze informatie zie je door het scannen van het productielabel. Productie in het platform gedraagt zich als de digital twin van de werkelijkheid. Jouw productie is via verschillende invoer- en monitoring op te zetten en tot in detail te volgen. Gebruik die informatie voor verdere optimalisatie van jouw processen. Zo verbeter je leverzekerheid en creëer je een aantoonbare (geborgde) productkwaliteit bij uitlevering.

Produceer exact wat de markt nodig heeft

Samenwerking van productie tot logistiek

BIM4Production® verbindt de productielijn naadloos aan de logistieke planning. Of eigenlijk, precies andersom. Een bestelling resulteert in een levertijd, en deze levertijd stuurt de productieplanning aan. Zo produceer je dus precies wat de markt nodig heeft en maximaliseer je de bezettingsgraad van je productielijnen.

Voldoe aan de Wet kwaliteitsborging (Wkb)

Kwaliteitscontrole van elk element

De controle van prefab-elementen is wettelijk vastgelegd in de Wet kwaliteitsborging (Wkb). Met BIM4Production® voldoe je volledig aan deze wettelijke vereisten. Elk element krijgt een unieke digitale code, waardoor het altijd traceerbaar is én blijft. Komt er een revisie? Zelfs dan is 10 jaar later nog terug te vinden welk element in welk gebouw is gebruikt. Inclusief de gebruikte materialen, 3D-tekeningen en overige documentatie.

Meer weten?

Ontdek de flow zelf

Wil je meer weten over hoe wij zorgen voor een optimale flow in je prefab-productie? Kom langs voor een vrijblijvende kennismaking. Liever direct zien hoe het werkt? Bekijk onze video over optimale flow in prefab-productielocaties.

Plan een kennismaking
Get the flow

BIM4Production®: Verzekerd van optimale flow.

Adres
Plaagslagen 5
7463 PJ Rijssen
Algemeen
KvK: 08114303
BTW: NL811764916B01
Social