Creëer optimale flow in het prefab productieproces

Engineering

Optimale flow in jouw productieproces. Dat is de kracht van BIM4Production®. Wij zorgen dat ieder onderdeel van jouw productieproces slim op elkaar is ingeregeld. Dat garandeert kwaliteit, efficiëntie en rendement. Dat is optimale flow!

Standaardiseren

Kwaliteitscontrole vanaf de tekentafel

Optimale flow begint al op de tekentafel. Hoe ontwerp je een prefab-element zodat de kwaliteit ervan op elk moment gecontroleerd kan worden? Bij BIM4Production® geloven wij in het standaardiseren van zoveel mogelijk processen. Hiervoor gebruiken we BIM (bij voorkeur in IFC) als basis. Bepaal hierbij zelf welke kwaliteitscontroles verplicht zijn in het productieproces. Alle documenten en controles van elk specifieke element zijn eenvoudig digitaal terug te vinden via een QR-code of RFID-chip.

De tekening is de rekening

Slim produceren voor efficiënt voorraadbeheer

Alleen produceren wat besteld is, zorgt voor optimaal voorraadbeheer. Met BIM4Production® bieden we dé oplossing voor Engineering to Order (ETO). Aan de hand van de aanwezige (BIM-)modellen zorgen we dat elke processtap op elkaar is afgestemd. Dat resulteert in optimale flow.

Enkele andere functionaliteiten in BIM4Production®:

  • Projecten toevoegen, bewerken, verwijderen
  • Verwerken van bestanden (IFC, LogiKal, Excel, etc)
  • Elementen (toevoegen, bewerken, beheren)
  • Unieke elementlabels genereren en afdrukken (QR/ RFID)
  • Kwaliteitsborging (inspecties, inspecteurs, controles, etc)

BIM-model geautomatiseerd inlezen

Engineering als startpunt

Engineering is het startpunt van BIM4Production® én de optimalisatie van de productie van prefab-bouwelementen. Al dan niet geautomatiseerd leest u hier het BIM-model van de engineering in, direct vanuit uw tekenpakket. Via configuratietools koppelt u het model aan de platformsoftware (mapping).

Optimale flow

Standaardiseren waar mogelijk, maatwerk waar nodig

Standaard engineeringsprocessen zorgen voor de meest optimale flow. Maar iedereen weet dat dit in de praktijk vaak niet mogelijk is. Altijd is er wel een deel maatwerk. Door te beginnen bij standaardiseren, houd je maximaal grip op proces én kosten. Met het deel maatwerk, onderscheid jij je vervolgens in de markt.

Optimale inrichting van productielijnen

Massaproductie op maat

BIM4Production® helpt productielocaties met massaproductie op maat. Zorg met onze oplossingen zelf voor de meest optimale inrichting van productielijnen en regel dit flexibel in. Zo realiseer jij massaproductie van prefab-elementen die snel op transport kunnen. Die flow zorgt voor een goede relatie met alle partners.

Meer weten?

Ervaar de flow zelf

Benieuwd hoe wij zorgen voor optimale flow in engineering? We vertellen er graag meer over tijdens een vrijblijvende kennismaking. Zien hoe het werkt? Bekijk dan onze video over flow in prefab-productie.

Plan een kennismaking
Get the flow

BIM4Production®: Verzekerd van optimale flow.

Adres
Plaagslagen 5
7463 PJ Rijssen
Algemeen
KvK: 08114303
BTW: NL811764916B01
Social