Inzicht geeft grip én zorgt voor optimale flow

Logistieke planning

Alle elementgegevens zijn bekend. Dan kan de planning beginnen. De grofplanning is in BIM4Production® uit te splitsen tot een takenschema, een productieplanning en een logistieke planning. Kortom: een gedetailleerde (fijn)planning.

Levering en productie op elkaar afgestemd

Optimale flow en hoge klanttevredenheid

Dankzij een goede planning, weet je precies welke elementen wanneer getransporteerd moeten worden. Doordat BIM4Production® een integrale oplossing is, kan dit nauwkeuring afgestemd worden met de gewenste leverdatum van de klant én het productieproces. Dat zorgt voor optimale flow en hoge klanttevredenheid.

Meer dan plannen

Bij de productie van prefab bouwelementen draait alles om plannen en planning

In BIM4Production® is het complexe domein van planning en plannen ondervangen in drie modules: Task & ResourcesProductie en Logistiek. In flow wordt planning opgezet van grof- naar detailniveau in projecten, (sub)taken, mijlpalen (ontvangst goederen) en resources als: afdelingen, medewerkers, machines, producten, omzet etc. 

Enkele andere functionaliteiten:

  • Projectplanning toevoegen
  • Projectplanning bewerken
  • Taakschema's beheren
  • Resources beheren
  • Vrije velden beheren
  • Auto-scheduling aan- of uitzetten

Single source of truth

Werk vanuit één overzichtelijke planning

Het grootste risico van elk project is aparte deelplanningen in losse Excel-bestanden. Daarom werkt BIM4Production® vanuit één enkele planwaarheid. Zo heeft iedereen die bij het project betrokken is de beschikking over dezelfde overzichtelijke planning. Wijzigt er iets? Dan is iedereen gelijk op de hoogte.

Elk element een eigen identiteit

Eenvoudig een efficiënte transportplanning maken

Elk element krijgt in het proces zijn eigen digitale identiteit. Deze is eenvoudig te bekijken via een QR-code of NFC-chip. Gebruik deze informatie dus bij het maken van je transportplanning. Bijvoorbeeld dat elementen die het eerst nodig zijn op de bouwplaats, als laatst worden ingeladen. Dat zorgt ook op bouwlocaties voor optimale flow.

Meer weten?

Zelf profiteren van een efficiënte transportplanning?

Benieuwd hoe wij zorgen voor één planningswaarheid voor jouw logistieke planning? We vertellen er graag meer over tijdens een vrijblijvende kennismaking. Zien hoe het werkt? Bekijk dan onze video over flow in prefab-productie.

Plan een kennismaking
Get the flow

BIM4Production®: Verzekerd van optimale flow.

Adres
Plaagslagen 5
7463 PJ Rijssen
Algemeen
KvK: 08114303
BTW: NL811764916B01
Social